.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

4.12.2009

ЗАЯВА ПРЕС-СЛУЖБИ УКРАЇНСЬКОЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КАНОНІЧНОЇ ЩОДО ПЕРЕСЛІДУВАННЯ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРНИХ УАПЦ-К У М. УЖГОРОДІ


4 грудня 2009 року у місті Ужгороді було здійснено напад на священика УАПЦ-К о. Сергія (Манжоса). За вчинення опору нападнику о. Сергія було затримано співробітниками міліції і брутальним чином доставлено до відділка.

Як повідомлялося раніше, 7 листопада було вчинено напад на єпископа Василія і захоплено церкву. Духовенство та вірні стали молитися на бетонному майданчику біля церкви - його облили мазутом. Надалі загарбники розкидали бетонні блоки по всій площі майданчика. Заправляв переміщенням бетонних блоків Валерій Велигицький і ще троє осіб. Саме під час цих дій до майданчику підійшов о. Сергій. Реакція Велигицького була миттєва - з криками: "Викликайте міліцію, тут нападники з Києва", він з кулаками накинувся на о. Сергія. який захистив себе за допомогою газового балончика.

На виклик Велигицького приїхала міліція і звинуватила о. Сергія в наступному: о. Сергій (зріст біля 1.60 м) накинувся на чотирьох чоловіків, пирснув у Велигицького (зріст біля 2 м) з газового балончику і побив його. Незважаючи на абсурдність такого звинувачення, працівники міліції скрутили о. Сергію руки, називали священика образливими словами та доставили його до відділка. Після надання письмових пояснень щодо обставин подій о. Сергія відпустили.

На сьогодні у м. Ужгороді тривають переслідування духовенства та вірних УАПЦ-К. Організаторами є Малинич Андрій (батько заступника прокурора м. Ужгорода Малинича А.А), Малинич Люба, Велегіцький Валерій, Красняник Єва. Вони особисто відвідують місця роботи вірників та своїми наклепами настроюють проти них керівництво та співробітників. Проти духовенства відбуваються провокаційні та протиправні дії, а працівники міліції своїми діями сприяють злочинцям.

Побили владику Василія на очах у всієї громади місяць тому - ніяких захисних мір зі сторони міліції.

Отець Сергій захищався від нападника - миттєво приїхала міліція і скрутила йому руки.

Патріархія УАПЦ-К заявляє, що у м. Ужгороді з мовчазної згоди влади та за підтримки правоохоронних органів відбуваються переслідування духовенства та вірних УАПЦ-К.

Патріархія УАПЦ-К наголошує, що події в м. Ужгороді є складовою частиною заказної широкомасштабної кампанії по знищенню Патріарха Мойсея і Божої Церкви.

Патріархія УАПЦ-К вже вкотре звертається до Президента України та до Генерального прокурора України з вимогою втрутитися у безпрецедентні для демократичної держави процеси та захистити конституційні права духовенства та вірних УАПЦ-К.

 

ХРОНОЛОГІЯ ПРОТИСТОЯННЯ.

 


 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster