.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

9.05.2010

ЗАЯВА ПРЕС-СЛУЖБИ УАПЦ-К ЩОДО ПРОДОВЖЕННЯ РЕЙДЕРСЬКИХ ДІЙ ПО ЗАХОПЛЕННЮ ЦЕРКВИ СВЯТОЇ ТРІЙЦІ В М. УЖГОРОДІ


9 травня 2010 року духовенство і вірян УАПЦ-К на шляху до місця проведення недільної літургії зустрів міліцейський заслін. В цей день люди в чорному взяли на себе право вирішувати де і кому можна молитися, а хто повинен йти геть. У такій спосіб відбувався наступний етап рейдерського захоплення тепер вже території навколо Свято Троїцької церкви бандитським угрупуванням на чолі з Малиничем А. А. , батьком заступник прокурора м. Ужгороду Малинича А.А., та за підтримкою анафемованого Філарета Денисенко.

Як повідомлялося раніше, 7 листопада 2009 року Андрій Малинич , Валерій Велегіцький та четверо осіб характерної зовнішності увірвалися в Свято Троїцьку церкву, побили єпископа Василію та відібрали в нього ключи від церкви (докладніше...). Духовенство і віряни стали проводити Богослужіння на бетонній площадці - фундаменті майбутнього Храму (докладніше...), але через два тижня бандити залили її мазутом, а ще через місяць закидали бетонними блоками (докладніше... і ще докладніше...).

Напротязі майже півроку, кожної неділі, і в мороз, і в дощ єпископ Василій, духовенство та парафіяни Свято Троїцької Церкви під омофором Патріарха Мойсея проводили Богослужіння під відкритим небом біля пам'ятного хреста, славили Господа і просили милості Його святої для рідної землі.

І ось у неділю, 9 травня, коли духовенство і віряни прийшли знову, щоб разом піднести молитви до Господа біля захопленої бандитами церкви, вони побачили наступне: територія церкви обгороджена парканом, а єдиний відкритий прохід щільно блокувався людьми в чорному. Як пізніше виявилося, то були представники державної служби охорони МВС України. Вони заявили що мають вказівку - жінок пускати лише до храму, а "бородатих" і з "довгим волоссям" - так вони виразилися щодо чоловіків - велено не пускати. На питання показати посвідчення і пояснити що відбувається і по якій причині не пускають вірників на місце Богослужіння - повелися агресивно, проявляли неповагу до священників, почали вимагати паспорта і посвідчення. Проте, коли їм пояснили що вони (міліція) порушують Конституційні права та Закони України, Декларацію прав людини ООН та Європейську Конвенцію з прав людини, і не мають права перешкоджати здійсненню релігійних обрядів, замовкли, але пропускати на територію храму відмовилися. На вимогу представити документи, згідно якого вони перешкоджають ввійти на територію церкви - відповіли відмовою. Згодом прибув керівник цього загону і з'ясувалося, що Державна служба охорони МВС України діє на основі договору, укладеного з рейдерами. Втім виразного пояснення щодо причини перешкоджання увійти на територію церкви надано не було. Після розмови з адвокатом та священиками, переговорів з керівництвом ДСО Закарпатської області, керівництво загону правоохоронців зрозуміли ситуацію і виявили своє небажання втручатися у конфлікт та намагалися зняти охорону та припинити свої протиправні дії. Але бандити не збиралися поступатися закону і через деякий час охоронці отримали знову наказ зверху, напевне вже за вказівкою зампрокурора Малинича, який контролював ситуацію. А безпосередньо на місці керувала міліцією його мати, а допомагала їй скандальна особа Єва Красняник, власниця привокзального кафе "Червона Рута", яке "кришує" Малинич А А через що вона так вислужується перед Дияволом.

Духовенство та вірні, права яких були цинічно порушені, змушені були проводити Богослужіння за парканом власної церкви та її території. А в цей час з лісу вийшов єпископ УПЦ КП Філарета - Кирило. Він побоявся відкрито пройти до вкраденої руками бандитів церкви. Філаретова церква, яка діє заодно з рейдерами, ще раз підтвердила свою злочинну "вовчу" сутність.

Патріархія УАПЦ-К наголошує, що в місті Ужгороді через злочинну бездіяльність влади продовжується незаконне утримання захопленої рейдерським способом Свято Троїцької церкви УАПЦ-К.

Патріархія УАПЦ-К заявляє, що державні структури МВС протизаконно виступили на боці загарбників і, порушуючи Закони України та Конституційні права громади Свято Троїцької Церкви, завадили вільному здійсненню релігійного обряду на прицерковній території, яка належить цій же громаді.

Патріархія УАПЦ-К вже вкотре звертається до Президента України та до Генерального прокурора України з вимогою втрутитися у безпрецедентні для демократичної держави процеси та захистити конституційні права духовенства та вірних УАПЦ-К.

 




 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster