.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

6.12.2012

ЛИСТ ПРЕОСВЯЩЕНІШОГО ЄПИСКОПА МИХАЇЛА (США)
ДО СВЯТІШОГО ПАТРІАРХА МОЙСЕЯ
З ПРИВОДУ РІШЕНЬ СВЯТОГО СИНОДУ УАПЦ-К У ФРАНЦІЇ


Ваша Святосте, Патріарше Мойсею:

ПРИВІТАННЯ І АПОСТОЛЬСЬКЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ ВАМ,
ДОРОГИЙ БРАТЕ У ХРИСТІ, НАШ БЛАГОСЛОВЕННИЙ ПАТРІАРШЕ!

Цілую Вашу праву руку з великою повагою!

Я дуже радий чути про рішення Святого Синоду, яке відбулося у Франції. Я дякую моїм братам єпископам, які брали участь і були керовані Святим Духом, щоб підтвердити вчення нашого благословенного Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа, святих апостолів і біблійного вчення!

Так, ми знаходимося в повній відповідності з канонами Святої Православної Церкви, і це мудро, щоб одружені чоловіки могли бути висвяченими в єпископи, щоб допомогти очистити Святу Церкву від сексуальних проблем, які настільки очевидні в багатьох православних церквах. Це повинно бути дозволено, і це є гарним рішенням. Нехай ті, хто може прийняти обітницю безшлюбності життя, це зроблять, але, як казав апостол Павло, "краще женитися, ніж розпалятися!" Звичайно, він мав на увазі сексуальні гріхи, у які можна впасти!

Також схвалюю рішення про дияконіс. Ви можете знайти матеріал по цьому питанню на нашому сайті www.orthodoxchurchofamerica.org і побачити, що навіть Грецька православна архієпископія Північної і Південної Америки під Константинопольським Патріархатом замислювалася над цим питанням кілька років тому, коли архієпископ Яків був предстоятелем. Існує певне місце для гарної, святої жінки в цьому служінні. ЖІНКИ НЕ ПОВИННІ БУТИ ДИЯКОНАМИ, це може бути особливе служіння тільки для жінок-дияконіс. Церква Константинополя навіть мала церемонію висвяти. Це питання повинно бути ретельно вивченим, а потім здійсненим, бо Свята Церква робила це в минулому!

Дай Бог здоров'я Вам і моїм дорогим Братам у Христі, Єпископам нашої Юрисдикції ...

+Михаїл,
Єпископ Колумбуський та штату Огайо УАПЦ-К

 


 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster