.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

27.09.2012

ПРИВІТАННЯ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІЙШОГО
МИТРОПОЛИТА КАНАДИ ЯРОСЛАВА
У ДЕНЬ СВЯТА ВОЗДВИЖЕННЯ ЧЕСНОГО ХРЕСТА ГОСПОДНЬОГО

27 вересня 2012 року Божого


ВОЗДВИЖЕННЯ СВЯТОГО ХРЕСТА -

СВЯТО НАШОЇ ПЕРЕМОГИ.

МИ, ВІРУЮЧІ, НЕ СОРОМИМОСЬ ХРЕСТА НАШОГО СПАСИТЕЛЯ:

"Хресту Твоєму поклоняємось, Владико! І святеє воскресіння Твоє славимо!"

Його Святості Патріарху Мойсею, Високопреосвященнішим єпископам, високо- преподобним і преподобним отцям, дияконам, іподияконам, чернечому чину, добродійкам та побожним вірним.

«Отже, щодо мене, я готовий і вам, хто знаходиться в Римі, звіщати Євангелію. Бо я не соромлюсь Євангелії (ХРЕСТА), бо ж вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім гелленові. Правда бо Божа з'являється в ній з віри в віру, як написано: А праведний житиме вірою. Бо гнів Божий з'являється з неба на всяку безбожність і неправду людей, що правду гамують неправдою…» (Послання а. Павла до Римлян 1:15-18)

У день Святого Хреста Наша Свята Матір Церква співає пісні перемоги. Наша Церква повна слави. Для апостола Павла проповідь Євангелії була синонімом "проповіді Христа". Павло пише (перше послання до Коринтян 15;55-57): «Де, смерте, твоя перемога? Де твоє, смерте, жало? Жало ж смерти то гріх, а сила гріха то Закон. А Богові дяка, що Він Господом нашим Ісусом Христом перемогу нам дав. Отож, брати любі мої, будьте міцні, непохитні, збагачуйтесь завжди в Господньому ділі, знаючи, що ваша праця не марнотна у Господі!»

Як жити з цією перемогою в повсякденному житті? Учні запитали Ісуса: "Як вони пізнають, що ми Твої учні"? Євангелія від Івана (13:35) каже: «По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою». Іншими словами, по тому, як ми ГОВОРИМО і ДІЄМО в ім’я Ісуса і святого Хреста. Ми не повинні соромитися хреста Ісусового, бо ми стали праведними не завдяки нашим зусиллям, але завдяки стражданням Ісуса на хресті. Сила Хреста в спасінні, не в руйнуванні.

Церква започаткова традицію поклоніння хресту в четвертому сторіччі. У Євангелії від Марка (7:8-9) Ісус говорить, що інколи традиції заважають людям пізнати Його. Ми, хто віримо в Ісуса Христа, повинні проповідувати розіп’ятого Христа- Спасителя. Світ занепадає. Люди шукають відповідей, і цією відповіддю є Ісус Христос, хто переміг смерть Своєю смертю, щоб ми мали життя.

Це нове життя є життям Ісуса. Ми повинні жити в цій новизні повною мірою. Ми повинні дозволити Христу вести нас.

Ми повинні проповідувати Євангелію і хрест втраченому світу. Моє питання таке: що кожен з нас робить з перемогою в хресті? Нам не потрібна мудрість світу, нам необхідно знати Священне Писання і використовувати мудрість у проголошенні Воскресіння всім спраглим. Перш за все ми повинні проповідувати Євангелію і перемогу Хреста. Ніщо не може нас врятувати, крім Ісуса Христа на хресті. Його перемога є нашою перемогою.

Ми, віруючі, відзначаємо свято нашої перемоги. Я був розіп'ятий з Христом. І вже не я живу, але Ісус Христос живе в мені, я маю перемогу у Христі через Святий Хрест.

Хай Боже благословення буде з вами.

Митрополит Ярослав Середа

Православна громада Святого Духа. Канада





 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster