.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

14.09.2011

ЗАЯВА ПАТРІАРХІЇ
УКРАЇНСЬКОЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КАНОНІЧНОЇ ЩОДО БЕЗПРЕЦЕДЕНТНОГО ДЛЯ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ РІШЕННЯ
ПРО РУЙНАЦІЮ ХРАМУ БОЖОГО


Патріархія Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної заявляє, що прийняте 8 вересня 2011 року колегією суддів Апеляційного суду м. Києва (головуюча суддя Шахова О.В.) рішення про знесення Кафедрального собору УАПЦ-К й обителі для духовенства є безпрецедентним для сучасної України і недопустимим для цивілізованої європейської держави.

Патріархія констатує, що рішення про руйнацію церковних споруд УАПЦ-К було прийняте з мовчазної згоди найвищих посадових осіб держави і за підтримки владних структур. Таке твердження базується на безрезультатних багаторазових зверненнях членів громади УАПЦ-К до гаранта Конституції Президента України Януковича В.Ф. і до Прем'єр-міністра України Азарова М.Я. про захист громадянських і релігійних прав.

Патріархія стверджує, що факт прийняття рішення про знесення церковних споруд УАПЦ-К засвідчує, що процес планомірного репресивного нищення Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної та Патріарха Мойсея продовжується. А сили, що фінансують цей процес, намагаються знищити Церкву, яка має канонічне походження від Польської Православної Церкви, яка отримала у 1924 році томос від Вселенської Патріархії про надання автокефалії. І про цей документ своєю заявою нагадали всьому православному світу в Константинополі у вересні 2011 року чотири Патріархи найстарших православних Церков світу, в тому числі і Вселенський Патріарх Варфоломій.

Патріархія Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної сподівається, що християнський світ і міжнародна спільнота не залишаться осторонь, а будуть послідовні у своїх заявах і втрутяться в процес безпрецедентного для сучасного світу нищення канонічної Православної Церкви і варварське знесення храму Божого.

 


 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster