.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

23.05.2011

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ


УКРАЇНСЬКА АВТОКЕФАЛЬНА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА
КАНОНІЧНА

П А Т Р І А Р Х А Т

a/c 46, м Київ-112, 04112, Україна
факс+38 044-379-2208
www.soborna.org
PatriarchMoses@soborna.org

UKRAINIAN AUTOCEPHALOUS ORTHODOX CHURCH
CANONICAL

P A T R I A R C H A T E

Box: 46, м Kyiv -112, 04112, Ukraine
tel.+38 044-58-777-90
www.soborna.org
PatriarchMoses@soborna.org

 

Президенту України
Януковичу Віктору Федоровичу
Першоієрарха УАПЦ-к Мойсея
  Судді Міжнародного суду у справах релігії
  Голови Комісії з питань миру та посередництва
      під егідою Міжнародного тритейського суду
Кулика Олега Івановича

 

Шановний пане Президенте!

Сталінські часи диктатури й тотального нищення повертаються в Україну в часи Вашого управління державою. Їхніми проявами стали переслідування інакомислячих, нищення духовенства й руйнування церков.

Саме так у 20 столітті починалися масові репресії і голодомори. Про ці тривожні тенденції в українському суспільстві суджу не з чужих слів, оскільки особисто терплю дискримінацію і репресії як духовна особа і громадянин.

Наразі Дарницький районний суд (суддя Цимбал І.К.) і Апеляційний суд м. Києва (суддя Шахова О. В.) на підставі фальшивих документів приготували на 26 травня 2011 року рішення про зруйнування храмової і жилої будівель для духовенства і бездомних, які зведено на моєму архієрейському подвір'ї.

Згідно з канонами Церкви, кожен архієрей світу має такі обов'язкові споруди, щоб мати де молитися, і помешкання для духовенства та безпритульних людей. Але я терплю в Україні дискримінацію і гоніння, і мої конституційні права і права гарантовані Конвенцією прав і свобод людини, зневажаються в брутальний спосіб. А все тому, що Ваша байдужість і бездіяльність в цьому питанні, як Президента України, дозволяє корумпованим суддям безкарно чинити свавілля і беззаконня, повертати країну в злочинні сталінські часи диктатури і тотального нищення. Або ж Ваші підлеглі не доносять до Вашого відома цю дискримінаційну і анти-правову ситуацію?

То в якій країні ми живемо сьогодні і чого нам сподіватися завтра?

У наш час, аби лиш надійшло замовлення до корумпованої міліції на неугодну людину, то деякі міліціонери самі організують переслідування і кримінальну статтю, за якою судді й посадять безвинну людину до в'язниці.

Сьогодні ж в Україні при таких корумпованих судах 46-мільйонів громадян є майбутніми кандидатами на ув'язнення без будь-якої провини.

А все починається з руйнування храмів.

Шановний пане Президенте!

Звертаюся до Вас уже в шосте про допомогу, як до гаранта Основного Закону

України, але ніякої допомоги в захисті моїх конституційних прав я від Вас не отримую. Натомість маю тільки блюзнірські відписки Ваших підлеглих про те, що Президент ніби не має права вимагати від судів додержуватися букви закону, щоби їхні рішення були справедливими.

На останньому шостому засіданні, 19 травня 2011 року, колегія Апеляційного суду на чолі з суддею Шаховою О.В., вже в шосте порушила процесуальний закон і не прийняли від моїх адвокатів та не долучила до матеріалів справи найважливіші документальні - висновки, зроблені фахівцями в галузі будівництва та експертами з ученими ступенями доктора та кандидата технічних наук, з ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" та "Незалежного Інституту Судових Експертиз". За результатами обстеження споруд, спеціалістами було підтверджено їхню повну придатність до безпечної експлуатації і вони надали їм вищу оцінку (першої категорії). Натомість суддя Шахова О.В. ці важливі висновки не долучила до матеріалів справи.

Де законність та об'єктивність суду? Їх немає.

Як у правовій державі можна руйнувати споруди, що відповідають усім будівельним нормам, чинним на території України?

Як можна зруйнувати приватні будівлі, які нікому не заважають? Існування яких не входить у жоден конфлікт із законами держави?

Таке може коїтися тільки в анти-правовій і антидемократичній державі.

І майбутнє такої держави - це повний занепад. Але хочу вірити, що Ви зацікавлені в розбудові демократичної та правової держави, тому звертаюся до Вас, як до гаранта Основного Закону України і прошу призначити Президентську комісію в судовій справі № 22-20759 (головуюча суддя Шахова О.В.) в Апеляційному суді м. Києва для недопущення (26 травня 2011 року) незаконного та антиконституційного рішення і для відновлення справедливості і моїх конституційних прав.

 

З надією
Патріарх Київський і Всієї Руси-України УАПЦ канонічної
Мойсей (Кулик О. І.)

 

Додаток:

Копія посвідчення судді Міжнародного суду у справах релігії.
Копія висновку ДП "ДНДІБК".
Копія висноку "Незалежного Інституту Судових Експертиз".



Копії відкритого листа:

Голові Апеляційного суду м.Києва
Судді Шаховій О.В.
Судді Волошиной В.М.
Судді Головачову Я.В.
Cour Internationale de mediation.
The Amnesty International.
Представництво Ради Європи.
United nations High Commissioner for Human Rights.
Надзвичайному та Повноважному послу США.








 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster