.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

16.05.2011

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ


Покрова Пресвятої Богородиці

"Служіння Всім Православним Церквам"

Українська Автокефальна Православна Церква - Канонічна
Його Святість +Мойсей, Патріарх Київський і всієї Руси-України

 

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВО,
ЄПИСКОП МИХАЇЛ

АРБІТР
ПОСТІЙНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ
ПРАВОСЛАВНИХ ЄПИСКОПІВ

 

1/14 травня 2011
ДЕНЬ СВ. ПРОРОКА ІЄРЕМІЇ,
СВ. ПАФНУТІЯ БОРОВСЬКОГО,
СВ. МАКАРІЯ, МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО

 

ВКРАЙ ТЕРМІНОВО

Його Високоповажність, В.Ф. Янукович,
Президент України
вул. Банкова 11,
Київ 01220 Україна

Шановний пане Президенте,
Віктор Янукович:

"Христос Воскрес! Воістину Воскрес!"

Ми вдячні Всемогутньому Богові за ті свободи совісті та віросповідання, які ми маємо тут, в США. В цій країні ми можемо жити разом як брати і сестри, хоча і можемо відрізнятися один від одного віросповіданням і традиціями.

Будучи українцем в Апостольській вірі, я звертаюся до Вас і благаю не допустити винесення рішення Апеляційного суду міста Києва про знесення нашого Патріаршого Кафедрального Собору Преображення Господнього в Києві, адже таке рішення направлене проти нашої Святої Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної і проти нашого улюбленого у Христі Духовного Отця Його Святості +Мойсея (Олега Кулика), якого було справедливо обрано та інтронізовано Патріархом рукоположенням моїх братів - архієреїв з України, Європи, Південної Америки, Мексики та США в 2005 році. Через проблеми зі здоров'ям, я не міг бути особисто присутнім на цьому величній історичній події в житті Української Автокефальної Православної Церкви!

Весь світ прагне миру і бореться задля його здобуття. Український народ потребує миру, а справжній мир настає з свободою віросповідання!

Більше ОДНОГО МІЛЬЙОНУ американців українського походження глибоко співчувають іспитам українців в Європі, а також несправедливостям минулого, які перешкоджали їм у вільному сповідуванні православної віри. Хоча, в силу різних богословських та політичних причин, Свята Церква ділиться на багато Церков, вони все ж залишаються одним цілим як і Українська Православна Віра, яка живить серця та душі людей. Президенте Януковичу, Ви не можете дозволити Уряду України втрутитися у віру українського народу. Залиште ділення у Вірі Всемогутньому Богу, Який знає, як це вирішити. Ділення та розбрат, який виникає через це є справжнім "випробуванням нашого милосердя" і тому Всемогутній Бог попускає цим подіям ставатися. Якщо Уряд України знесе наш Кафедральний Собор це буде беззаперечним брутальним злодіянням проти Божественної Волі Всемогутнього Бога! Така ненависть неодмінно спричинить події пов'язані з насильством для всієї Вашої країни.

Прошу Вас, пане Президенте, український народ має стати безпрецедентним прикладом для всього світу і Ви маєте бути Великим Лідером, щоб зробити це! Закличте Уряд України, Прем'єр міністра України пана Азарова, Голову Апеляційного суду міста Києва пана Чернушенка твердо стояти за духовні права Вашого народу! Члени нашої УАПЦ-К, наш Патріарх, наші Архієреї, наші Священики, наші ченці та наші віддані Вірні довірили Вам захищати та вести їх, тож не розчаруйте їх у часи іспитів. Не дозвольте знести або забрати від них їх Святий Храм, присвячений Преображенню Господньому. Ці люди пожертвували трьома роками свого часу, талантів, фінансів та праці, щоб збудувати цей Святий Храм, і коли вони моляться в ньому, вони роблять це не тільки для членів нашої Церкви, вони моляться за Вас, за весь український народ та українців по всьому світу. Звісно, Ви не можете відкинути їх молитви до Всемогутнього Бога та зруйнувати їх Храм!

Від імені всіх українців, що проживають в Америці, які надсилали кошти для підтримка наших улюблених братів та сестер, які все ще живуть на Батьківщині, ми закликаємо Вас вмовити Апеляційний суд міста Києва не приймати цього жахливого рішення!

Тільки погляньте на події, які сталися за останні місяці у світі. Терористичні режими було повалено, а їх жорстоких лідерів упіймано та віддано до рук правосуддя. Звичайно, ми не схвалюємо позбавлення життя, та ми просимо, щоб було зроблено все можливе задля запобігання таких подій.

Що стосується спасіння нашого Святого Патріаршого Кафедрального собору в Києві, має бути створена неупереджена комісія, яка буде вивчати всі документи та судові рішення по цій справі. Я переконаний, Ви знайдете людей для такої комісії, пане Президенте. Богобоязні віддані українці не хочуть нічого більшого, тільки вільно поклонятися Всемогутньому Богу в "релігії своєї Батьківщини" , у храмі збудованому їх власними руками! І пам'ятайте, це ті самі руки, які запалюють свічки та моляться за Вас, Вашу родину, Уряд України та за мир як в Україні, так і в усьому світі.

Будь ласка, пане Президенте, НЕ ПОВТОРЮЙТЕ БРУТАЛЬНИХ ЗЛОЧИНІВ ОСТАННЬОГО СТОЛІТТЯ!

Хай Всемогутній Бог по молитвам Його святої Матері Діви Марії, Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого та Апостола Андрія, який приніс Святу Православну Віру українському народу більше тисячі років назад, проллє на Вас Свою святу Благодать та спрямує Ваше серце, слова та вчинки.

 

З глибокою повагою,

Михаїл
Єпископ Колумбуський і штату Огайо, США

 

Копії:

Його Святість Мойсей, УАПЦ-К, Патріарх
Його Високопреосвященство Олександр, УАПЦ-К, Єпископ
Архієреї Святого Патріаршого Синоду, Київ, Україна
Українська Автокефальна Православна Церква - Канонічна

Блаженніший АТАНАСІОС I, УАПЦ-К, Митрополит, Південна Америка

Блаженніший ДАНИЇЛ, УАПЦ-К, Митрополит Мексики і всієї Латинської Америки

Барак Обама, Президент США, Білий Дім, Вашингтон, округ Колумбія

Бан Кі-Мун, Генеральний Секретар ООН, Нью-Йорк

Присвячений пам'яті Патріарха Мстислава (Скрипника)




 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster