.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

19.07.2010

АНАФЕМОВАНИЙ ФІЛАРЕТ (ДЕНИСЕНКО М.А.) ЗІ СВОЇМИ ПЕРЕВЕРТНЯМИ В РЯСАХ ЗАХОПИЛИ ХРАМ ПАТРІАРХА МОЙСЕЯ В МІСТІ УЖГОРОДІ


13 липня 2010 року в м. Ужгороді анафемованим лжепатріархом УПЦ КП Філаретом вчинено черговий акт вандалізму й святотатства. З допомогою силових структур було захоплено Свято-Троїцький храм, що належить Українській Автокефальній Православній Церкві канонічній під омофором Патріарха Мойсея.

Нагадуємо, що в листопаді 2009 року прибічники Філарета (Денисенка М.А.) по-бандитському розправилися з єпископом УАПЦ-К Василієм. Вони жорстоко побили його під час Богослужіння у вівтарі, відібрали ключі від каплиці Святої Трійці й священицьке і архієрейські облачення. За кілька тижнів у церкві став порядкувати філаретівський єпископ Кирило.

У вівторок, 13 липня 2010 року, рейдер Філарет особисто прибув до Ужгорода, щоб провести свій цинічний обряд переосвячення фундаменту, закладеного вірними УАПЦ-К на кошти самого Патріарха Мойсея та київської і ужгородської громад, і щоб вже остаточно вижити вірних навіть із території церкви.

Близько 12 годин на території храму з'явилася свита Філарета (Денисенка М.А.), більшу частину якої становили силовики в рясах та цивільному. Біля самої церкви та навколо огорожі, напередодні змащеної мазутом, знаходилися міліцейські наряди, працівники СБУ,у бойовій готовності очікував розпоряджень загін бійців "Беркут". Це й були в основному так звані учасники запланованого святенницького дійства.

Подальші події розгорталися з блискавичною швидкістю і цілком приголомшили хворих Кардіоцентру, що спостерігали через огорожу та з вікон лікарняної установи.

На вірних УАПЦ-К, які, піднісши молитву до Єдиного Бога, у мирний спосіб, через транспаранти та скандування, відстоювали своє законне право на землю і храм, першим кинувся розлючений єпископ Кирило. Без особливих труднощів він прорвався крізь міліцейську шеренгу, вирвав із рук вірних Патріарха Мойсея транспаранти, обізвав брутальними словами жінок, ногою в спину вдарив одну з вірянок та в лице священика УАПЦ-К. Його приклад унаслідували інші особи в підрясниках. Кульмінацією події стала поява на середині майдану перевертня в рясі, що рвав на собі волосся і моторошно ричав, таким чином закликаючи інших філаретівців та міліцію завершити розправу. Вони покірно виконали його волю і силоміць витіснили мітингуючих вірян за огорожу. Після звільнення території від законних господарів біля храму з'явився сам Філарет (Денисенко М.А.) для продовження своїх урочистостей.

Побачити на власні очі далеко нехристиянські дії філаретівців, справжній розгул сатанинських сил, було в дивину й вірним УАПЦ-К, бо вони мають духовний спосіб думання і Божого Першоієрарха.

Тож вони й надалі будуть боронити і свого Першоієрарха, і свої храми для служіння і спасіння рідного народу цивілізованими методами, з щирою вірою в Бога. На жаль, у корумпованій Україні свавілля анафемованого Філарета (Денисенка М.А.) не знає меж. Багатьом духовним структурам слід духовно пробудитися, аби бути здатними покласти край беззаконню й насильству Філарета та поширенню його анафеми-прокляття на теренах України.

 



Анафемо-єпископ Кирило накинувся на диякона Патріарха Мойсея.

Анафемований Велегіцький бив єпископа УАПЦ-К Василія.

Філаретівці зіштовхували жінок з бетонних брил.



Філаретівський перевертень у рясі рвав на собі волосся, ричав і давав вказівки міліції.

Філарет цинічно переосвятив фактично вкрадений фундамент майбутнього храму, який власними руками і на власні кошти було закладено Патріархом Мойсеєм разом з духовенством і вірними.




 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster