.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

1.12.2009

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
ДО ПРЕЗИДЕНТА, ГОЛОВИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ТА ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ


Президенту України
Ющенку В. А.

Голові Верховної Ради України
Литвину В. М.

Прем'єр-міністру України
Тимошенко Ю. В.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановні Вікторе Андрійовичу, Володимире Михайловичу, Юліє Володимирівно!

1 грудня 2009 року український народ відзначає у черговий раз День проведення Всенародного референдуму, під час якого громадяни України проголосували за створення незалежної, демократичної, цивілізованої Української держави, держави, в якій мали б реалізуватися вікове прагнення українців жити в заможній, квітучій і високодуховній державі. Попри всі обіцянки владної еліти повсякденне життя України протягом вісімнадцяти останніх років показало, що проголошення гасел про красиве життя, про намір реалізувати національну ідею, про прихильність європейським та світовим ідеалам є не більше як механізмом для реалізації зовсім інших намірів - створення умов для захоплення влади невеликою частиною представників українського суспільства, які пограбували більшість українців, фактично привласнивши собі не тільки всю власність, а і владу. І це при тому, що у прийнятій в червні 1996 року Конституції України записано, що народ - є головним носієм влади.

За перші 18 років незалежності Україна так і не стала на шлях побудови соборної національної демократичної держави, яка захищає інтереси своїх громадян. Реальну владу в Україні перебрали управлінсько-олігархічні клани, які міцно пов'язані спільними корисливими антинародними інтересами. Відбулося зрощування влади й капіталу в єдиний злочинний конгломерат, який, зміцнюючи власне панування, свідомо прирікає більшість українців на злидні, безправ'я й зневіру.

В Конституції України проголошується принцип верховенства права у нашій країні, проте невиконання прав і свобод громадян, відсутність механізму виконання законів і нормативно-правових актів, корумпованість судової гілки влади, реальне існування замість свободи слова системи повної безвідповідальності засобів масової інформації за свої дії, ставлять під сумнів базовий принцип Основного закону держави.

Боротьба кримінально-олігархічних груп, які змагаються за встановлення в Україні авторитарного режиму, а не досягнення демократії, свободи слова, громадянського суспільства стає фактором, який дозволяє зневіреному і загнаному у безнадію суспільству взнавати рештки правди про корумповану країну Україну. В країні півмільйонна система правоохоронних органів працює на захист багатіїв і дозволяє їм укриватися від законів. Зараз вже не треба бути прихованими оборотнями в погонах, щоб здійснювати злочини, ці злочини здійснюються у владних кабінетах і проводяться вони в інтересах тієї ж правлячої еліти. І тут слід відзначити, що правляча еліта панує не тільки над нашим життям. Вона панує над нашими почуттями, нашою духовністю.

В Конституції проголошені правильні слова про свободу світогляду і віросповідання, про свободу сповідувати будь-яку релігію , відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність. Але і тут спостерігається монополізація, коли прикормлені в радянський час релігійні діячі приватизували собі право бути народними поводирями, представники церков, які прислужували комуністичній владі, стали служити владі новій, вести боротьбу проти будь-яких проявів самостійності у виборі ідеології і духовності віри.

І це однозначно проявляється зараз, коли в Україні розвернулася і успішно провадиться завдяки славним нащадкам сумно відомого Пукача кампанія по знищенню Української Автокефальної Православної Церкви канонічної, яка за рішенням Собору канонічних архієреїв в діаспорі має відродити канонічну гілку в Україні. Розв'язана за допомогою самих підступних методів міліцією проти першоієрарха цієї церкви Патріарха Мойсея, наклепницька кампанія жовтих за суттю засобів масової інформації нанесла страшного удару по вірним і духовенству УАПЦ-к, яка ніколи не вдавалася до рейдерства, захоплення чужого майна, церков, не займалася сумнівним бізнесом, а лише прагне до духовного очищення України, прагне допомагати знедоленим і скривдженим сприймати Божу істину.

Численні акції протесту, листи до владних чиновників, народних депутатів призводять духовенство і вірних УАПЦ-к до висновку, що в Україні важко добитися справедливості, законності.

В чергову річницю Всеукраїнського референдуму, звертаючись до Вас, перших осіб держави, кандидатів у Президенти України, просимо Вас згадати про свої обіцянки, що саме Ви знаєте і можете зробити Україну цивілізованою, демократичною та правовою державою. Але такою вона може бути лише при умові, коли в цій державі кожен громадянин буде відчувати, що він є Людиною, а влада знаходиться на захисті його прав і свобод.



Єпископ Житомирський,
вікарій Київський Олександр (Негоденко О.М.)

Подано до Секрктаріату Президента України

Подано до Кабінету Міністрів України

Подано до Верховної Ради України

Опубліковано на сайті "Народна правда"

 


 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster