.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

2.11.2009

ПРЕС-КОНФЕРЕЦІЯ УКРАЇНСЬКОЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КАНОНІЧНОЇ В УНІАН 2 ЛИСТОПАДА 2009 РОКУ


2 листопада 2009 року в Києві, в УНІАН відбулася прес-конференція духовенства та вірних Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної щодо широкомасштабної кампанії по знищенню Патріарха Мойсея і Божої Церкви.

Від УАПЦ-К у прес-конференції взяли участь юрист Світлана Цілуванська, протоієрей, прес-секретар та Патріарший адміністратор України, о. Леонід (Стефанишин), Хор-Єпископ Житомирський, Вікарій Київський, владика Олександр (Негоденко), ієрей, Патріарший адміністратор Сербії, о. Віталій (Дроботун), парафіянки Людмила Мірошніченко та Лідія Новосад.

Під час прес-конференції було доведено, що протягом восьми років в Україні відбувається дискримінація УАПЦ-К. Сьогодні цей процес досяг апогею і набрав форми, яка неприпустима для правової демократичної країни.



Прес-конференцію відкрив єпископ Олександр. Він зазначив, що розпочалася брутальна кампанія брехні проти людини, яка своє життя покладає на служіння українському народові і може змінити жалюгідний стан країни.



Під час прес-конференції парафіянка Лідія Новосад оголосила заяву прес-служби УАПЦ-К.



Ієрей Віталій розповів присутнім історію церкви та біографію Патріарха Мойсея.



Протоієрей Леонід переконливо довів присутнім, що протягом восьми років лідери православних церков України чинять супротив щодо реєстрації громад УАПЦ-К.



Протоієрей Леонід ознайомив присутніх з хронологією подій останнього місяця, спрямованих на фізичне та духовне знищення Патріарха Мойсея.



Протоієрей Леонід оприлюднив офіційну позицію церкви.



Від парафіян виступила Людмила Мірошніченко, яка зазначила, що вірні висловлювали і висловлюють велику повагу і вдячність до Патріарха Мойсея. Владика пробуджує у людей патріотичні почуття, навчає їх любити рідну землю, допомагає розкрити Богом дані таланти і спрямувати їх на служіння людям.



У прес-конференції взяла участь юрист Світлана Цілуванська, яка зазначила наступне: 25 жовтня в Україні відбулися недопустимі з правової точки зору події - було брутальним чином порушено права громадянина України пана Кулика, про що була подана позовна заява про захист честі та гідності. Щодо звинувачень - на даний час жодних доказів проти пана Кулик не існує.



Наприкінці була організована коротка відео-конференція у прямому ефірі з Патріархом Мойсеєм. Він благословив присутніх і побажав журналістам правдиво працювати для щасливого майбутнього їх дітей, онуків і всієї України.




 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster