.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

25.10.2009

ЗАЯВА ПРЕС-СЛУЖБИ УКРАЇНСЬКОЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КАНОНІЧНОЇ ЩОДО БРУТАЛЬНОЇ, НАКЛЕПНИЦЬКОЇ КОМПАНІЇ ПРОТИ УАПЦ-К ТЕЛЕКАНАЛУ ICTV 25 ЖОВТНЯ 2009 РОКУ


25 жовтня 2009 р. під час трансляції телепередачі "Страна должна знать" журналістами телеканалу ICTV на широку глядацьку аудиторію була поширена інформація, яка порочить діяльність нашої церкви, гідність, добре ім'я і честь нашого першоієрарха Патріарха Мойсея.

Однозначно, що вихід цієї передачі є дія, яка суперечить будь-яким моральним засадам, на яких повинна будуватися діяльність журналістів. Нажаль, телеканал ICTV в черговий раз підтвердив справедливість характеристик на його адресу - канал ICTV визнано одним із лідерів у розповсюдженні неправдивої інформації (за результатами дослідження ГО "Телекритика").

Напередодні виходу зазначеної передачі представники нашої церкви, протестуючи проти виходу в ефір неперевіреної інформації, запропонували працівникам телеканалу розібратися в ситуації. Проте керівництво каналу продемонструвало, що об'єктивність не є пріоритетом у діяльності зазначеного засобу масової інформації. Погоня за дешевою сенсацією, за якою стоять далеко не малі кошти, призвела до грубого порушення базових прав і свобод, задекларованих українською Конституцією (ст. 3, 4 і 5 Конституції України), порушення яких підпадають під ст. 64 Кримінального Кодексу України з позбавленням волі до 10 років.

Відбувається порушення засад законодавства нашої держави про діяльність засобів масової інформації, про свободу віросповідання та загальнолюдських моральних норм. Однозначно, що в цьому випадку ми маємо справу з відвертим прикладом дії, яка спрямована на розпалювання релігійної ворожнечі і нанесення образи релігійним почуттям віруючих, що забороняється ст. 3, 4 і 5 Конституції України.

Священики і вірні УАПЦ-К провели пікетування офісу ICTV, щоб донести до керівництва каналу та його працівників свою думку з приводу інциденту, який виник з вини авторів наклепницької інформації та зупинити поширення її телевізійними засобами. Оскільки керівництво телеканалу відмовилося від будь-якого діалогу, прес-служба УАПЦ-К заявляє, що в умовах, що склалися, УАПЦ-К буде змушена боротися за свої права всіма законними засобами.

На завершення ми звертаємося до всіх чесних працівників засобів масової інформації. Про свободу слова треба не тільки говорити, але і постійно її захищати, якщо бажаєте жити не в корумпованій, а в правовій, демократичній та духовній країні. Від вашої чесної роботи в великій мірі залежить майбутність України.

 


 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster