.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

11.10.2009

ЗВЕРНЕННЯ ПАТРІАРХА МОЙСЕЯ ДО ВІРНИХ
НАПЕРЕДОДНІ СВЯТА
ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ


     Слава Ісусу Христу!

     Дорогі і вірні Богу... я не можу бути з вами, мабуть,  така воля Божа.

     Але хочу вас привітати з наступаючим святом Покрови Пресвятої Богородиці.

     У ці дні починається, власне, це свято, яке було започатковано тому, що сили зла піднялися проти тих, хто любить Бога. І божі люди, рятуючись від ворогів, закрилися в церкві і стали молитися до Господа про допомогу. То було в Греції, коли на вірних напали сарацини. Вони нищили місто і вже боролися перед церквою, щоб заскочити в церкву. Люди тоді стояли і молилися до Богородиці, щиро, всім серцем благали Бога. І власне тоді Андрій, юродивий, побачив, як Богородиця зайшла в храм, молилася біля престолу Богові, Сину своєму Ісусу і, знявши з себе омофор, простерла його над народом. І в цей момент, як свідчать історичні факти, сарацини чогось дуже злякалися, повернулися і стали тікати геть, а захисники батьківщини крушили їм голови.

     Ви ще, скажемо, замолоді для християнства,багато чули теорії і сприймали її своїм серцем, тому відчували наповнення Духом Святим. І продовжуйте це робити, щоб не заразити серце отрутою через клевету, бо коли ви слухаєте всяку клевету, яка йде проти вашого Патріарха, то ця отрута йде   в серце,і вилікувати таку людину стає майже неможливо. Якщо вона демонічна, їй все одно, вона в ейфорії, вона щаслива, що комусь погано, у неї дико блищать очі. Якщо ж вона божественна і теж слухає лихі фантазії, то відходить, і в неї гасне погляд, вона стає нещасною і починає хворіти. Бо Дух Святий, Дух Життя, лишає її.

      І дійсно, багато покликаних, та мало вибраних. А вибрані ті, що все-таки залишиються в громаді, а не йдуть собі геть. Христос попереджав: "Мене гнали, оббріхували, переслідували, і вас повинні гнати, оббріхувати і переслідувати".  Бо світ любить і приймає своє грішне, а Боже, чисте, гонить. Ніхто з вас ще не пройшов шляху оббріхування і переслідування в ім'я Бога. Ніхто. Тому диявол просіює вас, щоб до Бога пройшли тільки достойні. І ця праця для вашого духовного росту буде відбуватися, поки ви живете на землі.

     Мені довелося ще з 90-х років відроджувати Українську Автокефальну Православну Церкву. Тоді мене оббріхували майже з перших кроків. Вони  придумували, що тільки могли.  В основному вони говорили, що я бендера, уніят, антикефаліст. Бо тоді не модно було бути патріотом, тоді це булла ганьба. Сьогодні, коли вже нема чого говорити, бо вигідно бути патріотом, то вони придумують далі нові брехні і купують лжесвідків, і корумпованих міліціонерів. Колись від Філарета клеїли нам біле братство, і його братчик Поровський розповсюджував за мене слухи: "Мойсей протикає малих дітей копієм і жарить їх на вогні". Але воно якось не приставало. Тепер, розраховуючи на ревнивість чоловіків, вони вже два роки розвивають теорію про прелюбодійство Патріарха з жінками. Як казав Філарет: "Кидай брудом, щось та прилипне,і чим більший бруд, тим швидше люди повірять."

     Вони давно чатували на мене, ще з 2002 року, бо не могли терпіти за щире служіння Богу.   Часто засилали своїх співробітників, але ми за допомогою молитви їх вичисляли і відправляли  з миром. Цих ми не вичислили - родину Гулеватих.   Він - полковник МВС,  вона - майор МВС, донька навчається у спецшколі по підслуховуванню. Також проникли й інші, такі як Сухоросова, її син теж працює в органах. Їм зараз вдається за гроші, підтасовуючи факти, робити ту роботу, яка угодна тільки дияволу.

     Анатолій Гулєватий, який мені дзвонив і погрожував, так і говорив, що працює на диявола. У мене є цей аудіозапис, якщо я вам включу його зараз, зрозуміло, що вам стане погано. Але ви повинні розуміти, що тому, хто йде за Богом, доводиться не тільки вислуховувати всяку клевету, але й терпіти. Вони роблять цей шум і піднімають цю пилюку наклепів, щоб вона попала в очі людям і щоб  вони не бачили, що насправді відбувається. А під цей шум вони вже намагалися в понеділок  05.10.2009  у 22:30 знищити мене фізично.

     Того вечора, коли я приїхав після служіння,  за деякий час почув: щось відбувається біля будинку. Коли ж я відчинив двері в єпархію, почув, що  якась група людей на території сусіда щось робить. І каже один: "Робіть з нього наркомана". Я ж подумав: декілька чоловік когось хочуть вколоти наркотиком, я  зараз їх прожену, тобто накричу на них і подзвоню в міліцію. Але далі я зрозумів, що це ж голос Гулеватого Анатолія, і це ж  вони шукають, де я живу, щоб підкинути мені наркотик, або ж ще гірше, зі мною щось зробити. Тоді я швидко замкнув двері і почав дзвонити до міліції, яка їхала більше години, коли відстань  до мене  2,5 км. Добре, що священики прибули дуже вчасно. А тим часом нападники   зрозуміли, що то не  моя територія,   вийшли звідти,  і стали рискати кругом єпархії.

      Анатолій Гулєватий, Юрій Василенко з пістолетом в руках  і ще невідомі особи намагалися проникнути до  будинку єпархії,  шарпали за двері і били по воротах,  де я проживаю. Стріляли і погрожували духовенству, яке несподівано для них з'явилося біля єпархії, щоб захистити Патріарха,  бо міліція два кілометри їхала більше години. І то, прибувши на місце злочину, вони нічого не робили, а, отримавши від Гулєватого гроші, поїхали собі геть, ніби нічого й не сталось.

     Зараз ви повинні бути дуже обережні, тому що церква, яка знаходиться на моїй  території, заповідана і передана вам ще з 2007 року, вірникам нашої церкви, щоб берегли. Разом з цим дивіться, перевіряйте під огорожею,  чи не кинуть вам якийсь порошок. Ті прихожани, що з ними, згідно церковних канонів, є анафемовані. Відірваними від  нашої церкви виявилось близько 30-ти  слабодухих людей. Нездорове любопитство призвело  до хвороби їхньої душі, вони полякались і зневірились у тому добрі,  що відчували в серці своїм.

     Скільки я проповідував на цю тему, що будете гонимі, що проти мене піде така брехня, від якої мало хто вистоїть. І ось благословився цей час. Час, коли злій   силі завжди дозволяється  влаштовувати мітинги, заколоти, боротьбу проти добра. Саме в цей час відбулася і жовтнева революція і сарацини нападали на божих людей, а через щиру молитву Богородиця захистила їх. А ви ще не знали таких нападів, і на храм наш не нападали. Церква - це ваша власність і ніхто не має права туди зайти і щось трощити. Треба їх фотографувати, відразу кликати "Беркут" і відкривати на кожного кримінальну справу.

     Вони є хитрі, і в них є великі гроші, і спиртові заводи, і вони можуть підкуповувати. Але правда все одно переможе, завжди так було, завжди я боровся і Бог перемагав. Якщо я з вами не зможу бути якийсь час, то це навіть ліпше, що я звідти через міжнародні правові організації буду контролювати цю ситуацію. А нашій Церкві вже давно потрібно було піднятися і не через рекламу, бо грошей у нас нема. А було сказано - через гоніння.

      Господь вам багато дав, і не оцінили те,  що Бог вам дав, а тепер Бог забирає.  Тепер треба вистраждати, щоб Господь благословив мені той час, коли я буду з вами знову.

    Зараз  хто вистоїть, хай навіть вас 12 чоловік залишиться,  будете як апостоли і  мироносиці,  від яких буде йти таке світло і Божа благодать,  що ви собі навіть не уявляєте. Так, можна в цьому зневіритися і відійти   взагалі від цієї благодаті, у якій ви сьогодні купаєтесь. А ліпше йти за Богом, вірити в Нього, як би вам тяжко не було, завжди Бог виведе, тому  що хрест цей хоч тяжкий, але солодкий. Проти вас ще не брехали в ім'я Бога, отже, ви ще не удостоїлися такого гоніння.

     Коли я відроджував Автокефальну Церкву,   проти мене постійно клеветали.  Ну а я був ще молодий, мені було тільки 30 років,  і я ставив питання:  "Боже, чому це так, я ж роблю добро і проповідую в ім'я Твоє, чому  мене гонять?". А мені прийшла така відповідь: "Тебе тільки гонять,  тебе тільки оббріхують, а апостолів навіть вбивали фізично, отже ти  ще не достойний рівня Апостолів".  Після цієї молитви за два тижні на  мене  напали зі спини і завдали сильного удару  ножем, а  далі Господь їх зупинив. Після цього я навіть возрадувався і сказав:  "Господи, напевно,  я вже удостоївся апостольського гоніння". Але  Господь охоронив мене і завіз в далеку країну, яка є угодна Богові, бо людей там не гонять,  як тут, не переслідують, не оббріхують. Клевета, брехня там не сприймається ніяк, від клеветників там відвертаються.

      Господь робить вам запрошення до Царства Божого. Все, що ви будуєте,  будуйте. Ви бачите,  як Бог робить, як Господь працює і не жаліє нічого для цього.  Боже,  дається вам для того, щоб все  розквітало.  Ви зараз в унікальній ситуації, бо не розумієте,  де  правда. Але слухайте серцем своїм, і нехай в ньому промовляє Бог. Так навчав Господь Іуду. Юда казав  Ісусу: "Подумай, Ісусе, ти ж можеш бути царем, тебе будь-яка партія  вибере царем, подумай розумом." А йому Бог каже: "Не розумом, а серцем треба відчувати істину."

     Старайтесь уникати спілкування з тими, хто є оскверненням, бо за апостольським 10-тим і 11-тим правилом ви зразу ж оскверняєтесь і відходите від спасіння. Ті хворі вірусом проти Бога і заражають інших. Як навчають в Святому Писанні апостоли: "Тим,  хто відійшли від нас, -  анафема, їм - "марафана", вони вже не наші - вони чужі".

   Діти  диявола завжди придумають щось гидотне, і таке, ну таке. Як казав Філарет: "Кидай брудом, щось та прилипне".

     Зрозуміло, що вони зараз торжествують перемогу, але я знаю, що все за нашою перемогою, великою Господньою перемогою. Пройде  якийсь час, і ми скажемо: "Боже, а якби цього не сталося і ми б не  витримали, то не було б і цієї перемоги, яку ми бачимо очима своїми"  Нам  треба проходити ці випробовування, бо інакше нас Бог до Себе не прийме. Диявол каже: "Вони не Твої, вони з Тобою тільки тому, що від Тебе одне задоволення, одна благодать. А от коли я їх просію через сито, тоді  подивимось, хто твої, а хто не твої, хто тільки конформісти, а хто дійсно люблячі, служащі і вірні Твої діти, в яких все від Тебе."

    Нам треба один одного триматися. Я буду теж завжди з вами, ви будете відчувати мою присутність і допомогу, де б я не був, бо Божу Церкву треба піднімати. Я сам усе не потягну, ви повинні вистраждати це, ходити до важливих організацій і установ, говорити про брутальну дискримінацію  церкви і попрання наших конституційних прав. Гоніння почалось проти самого Патріарха. Для  цього задіяне і куплене державне телебачення, міліція, СБУ. Якщо ми  вистоїмо, ми спасемось. У перші віки християнства, як пише апостол  Філіп, імена Ісуса і Марії звучали як анафема для іудеїв. І апостол пише, що хто все-таки визнавав Ісуса - Сином Божим, той і спасався, бо  тільки Божі могли визнати, а демонічні насміхалися. І так було і буде завжди,  поки людство  живе на землі.

       Так само було і в  мусульманів, вони теж вбили свого духовного лідера Мухамеда і   всю його родину, а тепер і прославляють. Розумієте? Якщо  Господь хоче мене зараз поки що вберегти, Він збереже, ні - то ні. Але в  серцях ваших нехай буде те все добре, що було, бо я любив і  буду любити кожного, хто любить Бога. В Україні, чи де б душа  не жила, служив і буду служити Йому. Зрозуміло, що проти мене придумували і будуть придумувати щось знов і знов. І це ніколи не затихне, поки не  буде збудоване Боже Царство, Царство Правди в Україні. Бог мені  показав Україну  дуже скорумпованою. Ця Україна нищить Божу Церкву і в Ужгороді, і тут, і всіляко, і без кінця, і як тільки може.

      Я вірю, що прийде час, коли  Україна насититься. Не дивуйтесь, що економіка почне йти ще більше донизу, хоч врожай зібрали гарний. Не дивуйтесь і складним часам, які йдуть до України. Бо в цій країні гонять Божу Церкву.

     Нехай Божа благодать сходить на вас.

     Зараз буде літургія, помоліться за нас. Нічого не бійтеся, бо якщо ви  любите Бога, то хто проти вас? У боротьбі за Божу справу  ви відчуєте, як дійсно небожі вас бояться, а не ви їх, і ніщо не може вас здолати. Оце  власне почнеться ваше формування для подальшої великої праці в  ім'я  Бога. Щоб ви напрацювали ту величну сильну богатирську енергію від Бога, щоб бути тими воїнами Божими, яких Бог хоче бачити на землі. Якщо ви  удостоїлися такої участі, що серце ваше чуло правду Божу, то, пішовши  дорогою життя, ви удостоїтеся великої нагороди.

     Во ім'я Отця, Сина, Святого Духа. Амінь.

     Боже, благослови людей Твоїх, протягни руку, повну сили благодаті, і благослови душу, тіло, розум, почуття усіх молящихся тут.

     Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас.

     Слава Ісусу Христу!

 


 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster