.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

7.10.2009

SOS! НАМАГАЮТЬСЯ ЗНИЩИТИ ПАТРІАРХА МОЙСЕЯ


SOS! Зі сторони корумпованих державних структур СБУ почались активні дії, спрямовані на знищення Патріарха Мойсея.

5 жовтня 2009 року Патріарх знаходився один у приміщенні київської єпархії і помітив, що щось відбувається навколо будинку. Якісь люди намагалися проникнути на територію єпархії. Патріарх почув уривок розмови: "... підкидайте наркотики і робіть з нього наркомана..."

Патріарх Мойсей викликав міліцію, але вони приїхали тільки через годину, запитали, чи він дійсно патріарх і, нічого не зробивши, - від'їхали. Перед від'їздом працівники міліції розмовляли з людьми, які оточили приміщення єпархії. Серед них був Гулеватий Анатолій Іванович, директор спиртового заводу у селі Тхорівка, прихильник Філарета, який останні півроку вдавав із себе відданого парафіянина УАПЦ-К.

Дякуючи священикам, які приїхали на виклик Патріарха, натиск нападників було відкинуто. Натомість двоє і надалі чатували виїзд з території єпархії у машині Mitsubishi Lancer за номером АА 94-38 НТ. На ранок, 6 жовтня, коли Патріарх Мойсей у супроводі священиків виїхав до своєї домівки, ця машина переслідувала його.

Тільки Патріарх зайшов до своєї квартири, почались дзвінки у двері та виклики по домофону з вимогою відкрити працівникам правоохоронних органів. Дияконів, які залишились чатувати біля дверей, було затримано і повезено у невідомому напрямку. Патріарх Мойсей викликав міліцію і відкрив двері лише тоді, коли впевнився, що за дверима, окрім нападників, присутній також наряд мміліції за його викликом. Далі складалися протоколи, з'ясовувалися обставини та була прийнята заява від Патріарха Мойсея щодо зазіхання на його життя.

У цей час біля будинку, де знаходиться помешкання Патріарха, збирались духовенство та вірні УАПЦ-К з бажанням підтримати свого Патріарха і з надією, що нападники привселюдно не посміють творити беззаконня. До помешкання Патріарха піднімались правоохоронці у штатському, наряд міліції, люди у касках та бронежилетах. На останок приїхали журналісти з телебачення - канал ICTV, репортер Ганна Кібенюк. Із її слів, вони приїхали по анонімному дзвінку на "зборище сектантов". Тут же підійшли люди, які з добре проплаченим запалом розповідали на камеру огидні речі, хоча ще напередодні підходили під благословення Патріарха. Потім свідчили вірники УАПЦ-К, які намагались викрити брехунів і розповідали, як Патріарх навчає любити Бога і Україну, навчає бути щасливими у цьому складному світі. На останок представники каналу ICTV піднялись до помешкання Патріарха і взяли у нього інтерв'ю.

Для знищення Патріарха Мойсея і УАПЦ-К задіяні всі засоби - і погрози, і наклепи, і відкриті напади (увечері напали на церкву з метою зруйнувати систему спостереження).

Сьогодні Патріарх Мойсей ще на свободі, але плани нападників були озвучені: підкинути наркотики і посадити у тюрму. Заступник начальника районного відділення міліції обіцяв захист, але складно довіряти, коли корумповані співробітники СБУ стережуть під дверима.

Просимо всіх людей доброї волі молитися за Патріарха Мойсея.

 
















 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster