.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

17.06.2009

НЕ ДЛЯ ВСІХ БОЖЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ - РАДІСТЬ


Наступного дня після святкування Вознесення Господнього Патріарх Мойсей  за запрошенням представників влади та керівництва місцевого заводу разом з духовенством УАПЦ-К відвідали с. Тхорівку.

Величава процесія на чолі з Патріархом з молитовним співом пройшла через цехи, офіси та господарські приміщення старого заводу, освячуючи стіни та благословляючи людей. Потім пройшли вулицями українського села, освятили сільраду, школу та дитячий садок.

На завершення візиту у Будинку культури відбулась проповідь-лекція, на якій  Патріарх Мойсей розповів присутнім про духовні закони Вселенної. Високі знання Патріарх викладав в простих формах з прикладами з життя,  і люди легко розуміли, як потрібно жити, щоб бути щасливими, щоб бути в гармонії і єдності з Богом.

Багато тхорівчан були схвильовані в цей день, бо вперше відчули Божу благодать, яка окриляє та наповнює душу радістю. Дійсно велика Божа Сила зійшла в цей день на маленьке українське містечко. Фотоапарати фіксували присутність великої кількості яскравих Божих Ангелів.

Але не для всіх Боже благословення - радість.

Наступного дня церковники УПЦ КП забили на сполох.  Бо дуже сподобалось   тхорівчанам те, що казав Патріарх Мойсей і та радість, яку вони відчули від його молитов та його благословення. І це злякало місцевих церковників. Вочевидь, приміряючи обставини до себе, вони викликали СБУ, міліцію та ДАІ. В заявах було вказано, що готується силовий захват церкви. Але з'ясувалося, що представники духовенства УАПЦ-К ще ввечері повернулися до Києва. Після того, як представники УПЦ КП влаштувавши такий переполох, вони втратили усяку підтримку в селі. З ними залишилося лише п'ятеро прихожан при загальній кількості населення близько тисячі осіб.

Сьогодні, ніби в старі КДБістські часи, в невеличкому містечку Тхорівка офіцерами СБУ за вказівкою Філарета (Денисенка М.А.) здійснюється тиск і залякування  посадових осіб, а саме - голови сільради, директора школи, керівника заводу. Відбувається попрання їх конституційних прав: свободи совісті та віросповідання.




























 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster