.
Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей. Українська Автокефальна Православна Соборна Церква Канонічна. Патріарх Мойсей.
  Новини * Духовні повчання * Канонічна Єпископальна лінія * Історія Церкви  
  Головні засади Церкви * Владика Мойсей * Ваші запитання * Листи та відгуки * Вакантні позиції  
 
 
 

НОВИНИ

18.04.2009

СТРАСНИЙ ТИЖДЕНЬ В КОЛУМБІЇ


Владика Андрій, Єпископ Перейри і всієї Колумбії  УАПЦ-К, служив Святі Служби Страсного тижня у Храмі Святішого Ліку. Під час служб душі вірних переповнювалися глибокими почуттями.

 

Під час читання 12 Страсних Євангелій розповідалася вся історія Страстей Господніх. Посеред церкви було встановлено велике розп'яття Христове, оточене багатьма запаленими свічками. Після прочитання шести Євангелій та великої єктенії хор співав "Алілуя" та тропар Страсного Четверга. Владика Андрій омив ноги декому з духовенства і з вірних, як те робив Господь нашого під час Тайної Вечері.

Під час служби Страсного Четверга, колумбійське духовенство та вірні з глибоким душевним трепетом стояли перед Хрестом, на якому помер наш Спаситель і бачили образ померлого Христа серед них самих, на плащаниці. Ігуменя монастиря Святішого Ліку Ліз з великою побожністю молилася до Бога за Патріарха Мойсея і Соборну Церкву і просила у Господа зцілення для хворих людей.

Деякі державні службовці також відвідали Святі Служби.

У темряві суботнього вечора тихим співом розпочалася Всенічна Після цього все перебувало в темряві і тиші аж до півночі. Потім Владика Андрій запалив одну свічку. Її передавали від людини до людини, аж поки кожний прихожанин не запалив свою свічку. Тоді відбувся хід навколо церкви подібно тому, як йшли мироносиці до гробу Ісуса першого великоднього ранку. Вся процесія зупинилася перед зачиненими дверима церкви. Відкриття цих дверей символізувало "відкочення каменю" від могили ангелом. Після того, як двері було відчинено, всі зайшли до церкви, радісно наспівуючи Пасхальні ірмоси. Пасхальна ранкова служба розпочалася з Єктенії і співу Пасхального канону.


 
 
вгору

НовиниДуховні повчанняКанонічна Єпископальна лініяІсторія Церкви
Головні засади ЦерквиВладика МойсейВаші запитанняЛисти та відгуки
Вакантні позиціїІєрархія УАПЦ-КЛінкиФотохроніки

 
Офіційний сайт Української Автокефальної Православної Церкви Канонічної,
url:www.soborna.org
зв'язок з нами: PatriarchMoses@soborna.org
+380 044 587 77 90
webmaster